Nieuws

Dubbel zoveel riviersternen

28/04/2021 - De rivierstern is een zeldzame zeevogel die leeft in Azië. WWF helpt in Cambodia om deze diersoort te beschermen. Met succes: dit jaar telden we dubbel zoveel vogels dan vijf jaar geleden. Hiep hiep hoera!

.. Lees meer

Afrikaanse olifant bedreigd

14/04/2021 - Slecht nieuws! Er zijn steeds minder Afrikaanse olifanten. Daarom besliste de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN) om de twee types Afrikaanse olifanten in een ‘meer bedreigde groep’ te plaatsen. De bosolifant is nu ernstig bedreigd en de savanneolifant bedreigd. 

.. Lees meer

Nieuwe soort dwergmaki

01/03/2021 - In het zuiden van Madagaskar is een nieuwe soort dwergmaki ontdekt. Dat is heel goed nieuws, want dwergmaki’s zijn de meest bedreigde zoogdieren ter wereld! Dit nieuwe halfaapje kreeg de naam ‘Groves dwergmaki’.

.. Lees meer

Gele pinguïn ontdekt

24/02/2021 - Het is geen grap, deze gele pinguïn bestaat echt! Een Belgische natuurfotograaf Yves Adams maakte prachtige foto’s van dit zeldzame dier. Wondermooi!

.. Lees meer

Bos 14 keer België verdwenen !

27/01/2021 - Een rapport van WWF vertelt ons dat méér dan 43 miljoen hectare bos verdween tussen 2004 en 2017. Dat is hetzelfde als een bos zo groot als 14 keer ons land, en dus echt wel héél erg veel! 

.. Lees meer

Oudste tropische vis ooit

13/01/2021 - Wetenschappers onderzochten de leeftijd van tropische vissen voor de kust van Australië. Ze ontdekten een vis van 81 jaar oud! Deze bejaarde vis is de oudste tropische vis ooit.

.. Lees meer

Doe mee met de Rangerclub Challenge!

17/12/20 - WWF lanceert in de kerstvakantie een challenge voor alle kinderen. Ben jij een echte natuurbeschermer? Doe dan zeker mee! Rebecca en Leen van de WWF-Rangerclub tonen in deze video wat jij kan doen om in actie te komen.

.. Lees meer

Drones helpen koala’s

9/12/2020 - Een jaar geleden waren er heel hevige bosbranden in Australië. 7 miljard bomen zijn verbrand en 3 miljard dieren zijn gedood of gevlucht. WWF gebruikt nu drones om boomzaden te planten. Zo kan er snel terug bomen voor de koala’s groeien!

.. Lees meer

Stropers doden tijger

25/11/20 - Vorig jaar werd de jonge tijger Pavlik in het oosten van Rusland terug vrijgelaten in het wild. Enkele maanden geleden werd dit dier dood teruggevonden… De tijger is gedood door stropers. Echt heel triest nieuws!

.. Lees meer

Hoop voor de zwarte neushoorn

11/11/2020 - Het gaat niet zo goed met de zwarte neushoorn. Stropers brengen de dieren in gevaar. Daarom kregen ze een nieuwe thuis in het Afrikaanse land Malawi. De zwarte neushoorns wonen nu in natuurparken waar bewakers hen beschermen.

.. Lees meer

1 2 3 4 5 ... 12