Nieuws

De Groene Revolutie: Innovatie voor Natuurbescherming

3 maart is een belangrijke dag voor WWF, want het is Werelddag van de Wilde Dieren en Planten! Dit jaar staat die dag in het teken van innovatie in natuurbehoud. Drones die over regenwouden vliegen om illegale activiteiten op te sporen; artificiële intelligentie die mens-dierconflicten helpt voorkomen: the future is now. 

.. Lees meer

Vijf weetjes over het liefdesleven van wolven

Deze week vertellen we je over het liefdesleven van een iconisch dier dat in onze bossen leeft: de wolf. Wolven stichten sinds 2021 roedels in België. Samen ontdekken we hoe dat in zijn werk gaat: van verleidingsrituelen tot langdurige partnerschappen en ouderlijke verantwoordelijkheden.

.. Lees meer

Vijf diersporen en hoe je ze kan herkennen in België

Je bent ongetwijfeld al eens diersporen tegengekomen tijdens een natuurwandeling. Maar je kon misschien niet meteen zien van welk dier ze waren. Hoe kan je pootafdrukken herkennen? Wij zetten vijf diersporen op een rijtje, zodat je ze kan herkennen op je volgende wandeling. Trek je wandelschoenen al maar aan, want hier zijn ze …

.. Lees meer

9 fascinerende weetjes over de sneeuwluipaard

De sneeuwluipaard leeft in de meest extreme omstandigheden ter wereld: Hoge gebergtes, vrieskou, ijle lucht en schaarse prooien... Om al deze moeilijkheden het hoofd te bieden, heeft zijn lichaam zich ongelooflijk goed aangepast. Dat de sneeuwluipaard een uitzonderlijk dier is, bewijzen we nog maar eens met deze 7 weetjes.

.. Lees meer

Van stropers naar gorillabeschermers dankzij landbouwsters

Diep in de weelderige plantengroei van Bwindi Impenetrable National Park, in Oeganda, ligt een dorp verscholen: Mpungu. De pracht van de wilde natuur gaf het dorp naambekendheid tot ver over de landsgrenzen heen. Het is bovendien een paradijs voor vogelspotters, én het huisvest een grote populatie berggorilla's. Helaas staat Mpungu ook bekend om een minder positieve reden: stroperij. 

.. Lees meer

10 overwinningen voor de natuur in 2023

2023 gaat de boeken in als het warmste jaar ooit gemeten … Gelukkig was het niet allemaal slecht nieuws dat de klok sloeg! We zetten voor jou de tien mooiste overwinningen voor de natuur op een rijtje.

.. Lees meer

Drie dingen die je moet weten over nature-based solutions

De natuur is onze bondgenoot om de klimaatverandering en andere uitdagingen aan te pakken. Dit moeten we goed in onze gedachten houden... Lees meer

De lucratieve en schadelijke handel van exotische huisdieren in Europa

De verkoop van exotische huisdieren is streng gereguleerd in Europa. Toch komen veel dieren illegaal binnen in het continent. Dat heeft dramatische gevolgen voor onze economie, onze gezondheid en ons milieu... Lees meer

Zeldzaam beeld van een van de laatste tijgers van Maleisië

Tijdens een missie voor WWF is fotograaf Emmanuel Rondeau erin geslaagd om drie foto's te maken van wilde tijgers in Maleisië. Dat is een hele prestatie, want door de vernietiging van bossen, de daling van het aantal prooidieren en stroperij, zijn er nog maar 150 tijgers over op het schiereiland, vergeleken met 500 in 2010. Deze beelden, genomen op een van de laatste vestigingen van het dier, zijn een krachtig symbool van hoop om deze katachtige te redden van plaatselijke uitsterving.

.. Lees meer

11 landen slaan handen in elkaar voor rivierdolfijn

Een paar dagen geleden was het Wereldrivierdolfijnendag – het geknipte moment om de rivierdolfijn in de bloemetjes te zetten! Die iconische soort zwemt rond in de grootste rivieren van Azië en Zuid-Amerika, en is een belangrijke indicator van de gezondheid van die rivieren. 

.. Lees meer

Rewilding van onze Belgische natuur

Rijke biodiversiteit, met belangrijke soorten zoals bevers, lynxen, wolven, otters, enz., die gedijen en zich vrij bewegen in grote, goed verbonden natuurgebieden. Dát is het ideaalbeeld waarnaar we streven. Maar om dat te bereiken hebben we nog heel wat werk voor de boeg.

.. Lees meer

Vijf redenen waarom onze bossen wolven nodig hebben

Les loups, ces prédateurs majestueux longtemps persécutés et repoussés, jouent un rôle crucial dans nos écosystèmes forestiers européens. Voici cinq raisons pour lesquelles nos forêts ont besoin de ces carnivores essentiels.

.. Lees meer

Bijna 40% meer sneeuwluipaarden in Bhutan

Le Bhoutan compte 40% de panthères des neiges en plus ! Ce sont des nouvelles encourageantes : les mesures de protection semblent fonctionner.

.. Lees meer

Wilde dieren tonen veerkracht na 'zwarte zomer' in Australië

De branden van de 'zwarte zomer' in Australië legden het land in as. We rouwden om het verlies van bijna 3 miljard koala's, kangoeroes en andere dieren... Lees meer

Bijna dubbel zoveel wilde tijgers als in 2010!

Deze zomer kregen we bemoedigend natuurnieuws: wereldwijd steeg het aantal wilde tijgers! Ze zijn zelfs bijna met dubbel zoveel als in 2010... Lees meer

6 plaatsen om deze zomer te bezoeken om te genieten van de frisse lucht en de natuur in België!

De zomervakantie is begonnen en misschien verveel je je al? Of misschien moet je wachten tot je volgende avontuur van start gaat? Wij hebben speciaal voor jou een lijst gemaakt met 6 coole en avontuurlijke plaatsen die je kan bezoeken deze zomer om te genieten van de frisse lucht en de natuur in België! 

.. Lees meer

Hittegolf: hoe kunnen we de natuur en de dieren beschermen?

Nu de zomer begint, hebben verschillende Europese landen al last van hittegolven. Wat kun jij doen om de natuur te helpen tijdens deze hittegolf? Hier zijn vijf tips die je thuis, op je terras of in je tuin kan toepassen! 

 

.. Lees meer

Het Volle Zee Verdrag is formeel goedgekeurd en aangenomen!

Gisteren is het verdrag over de bescherming van volle zee formeel aangenomen door de lidstaten van de Verenigde Naties.

.. Lees meer

Hoe kies je een zonnebrandcrème die de oceaan respecteert

Onze liefde voor de natuur is zo groot bij de WWF-Rangerclub dat we weten dat elk gebaar, groot of klein, belangrijk is. En zelfs goedbedoelde gebaren kunnen grote schade aanrichten. Dit is onder meer het geval voor zonnebrandcrème, waarvan de meeste schadelijk zijn voor de biodiversiteit in de oceaan. Een onzichtbare bedreiging voor dolfijnen, koraal en andere vissen, die elke zomer schade aanricht. Het goede nieuws is dat onze oceaanexperte Sarah Vanden Eende de beste tips voor jou heeft verzameld om jezelf te verzorgen en de oceaan te respecteren!

.. Lees meer

380 nieuwe soorten ontdekt in de Mekongregio

Een hagedis die van kleur verandert, een orchidee die op een Muppet lijkt en een boomkikker die je bijna niet van mos kan onderscheiden: dat zijn drie van de 380 nieuwe soorten die in 2021 en 2022 in de Mekongregio ontdekt werden.

.. Lees meer

7 diersoorten die een comeback maken

We vertellen je graag over zeven vlaggenschipsoorten waarmee het dankzij natuurbehoudsmaatregelen beter en beter gaat. Van reuzenpanda's tot bultruggen: we zien hun populaties groeien. Dat bewijst dat onze inzet het verschil maakt! Onze planeet bruist van het leven, in alle vormen en kleuren. Het leven op aarde hangt af van die prachtige diversiteit, die we koste wat het kost moeten blijven beschermen.

.. Lees meer

5 activiteiten om buiten te doen in België!

Het mooie weer is er eindelijk, de dieren piepen tevoorschijn en we zijn klaar om zoveel mogelijk tijd buiten door te brengen! Met de WWF-Rangerclub bieden we jouw heel wat..... Lees meer

Bescherm de steur, de laatste dinosaurus van Europa

Steuren leven al sinds het tijdperk van de dinosaurussen. Vandaag is hun toekomst helaas niet verzekerd: Ze zijn de meest bedreigde soort ter wereld. Overbevissing, illegale handel in kaviaar en verstoring van hun habitat zijn daar de oorzaak van. Maar er is hoop, want we kunnen de steur nog redden! En zo blazen we ook nieuw leven in onze rivieren …

.. Lees meer

Filmvoorstelling MAVKA voor WWF-Rangers

De film Mavka vertelt het verhaal van eeuwenoude, mysterieuze Oekraïense bossen waar wonderlijke wezens wonen die hun heilige rijk trouw bewaken. WWF-Rangers worden uitgenodigd voor een speciaal (gratis) toonmoment op woensdagnamiddag 3 mei om 14u30 in Kinepolis Gent. 

.. Lees meer

Waarom zijn wombat uitwerpselen rechthoekig?

Wombats zijn de enige dieren ter wereld met kubusvormige uitwerpselen. Maar hoe en waarom doen ze dat? Wetenschappers hebben eindelijk een beter idee!

.. Lees meer

7 wilde dieren om te spotten in België

Wie “wildlife” zegt, zegt op verkenning gaan op zoek naar dieren in het wild! Of het nu onze gevederde vrienden zijn of de bewoners van het bos, hier is een gids met enkele van de soorten die je bij jou in de buurt kunt zien!

.. Lees meer

Bio-bloembollen voor een tuin zonder pesticiden

Bijzzzzzonder nieuws, Rangers! Wil je meer kleur, geur en gelukkige bijen en hommels in je tuin? Bestel dan biologische bloembollen in de samenaankoop van Velt. WWF-Rangers genieten vanaf dit jaar van 20% korting op hun volledige bestelling. Bestellen kan van 15 maart tot 20 mei.

.. Lees meer

Earth Hour 2023

Op zaterdag 25 maart om 20u30, tonen miljoenen mensen over de hele wereld hun steun aan onze planeet door aandacht te vragen voor twee van haar grootste bedreigingen: natuurverlies en klimaatverandering. Hoe? Via een eenvoudige actie: gedurende één uur het licht in huis uit te doen. Maar we kunnen ook meer doen dan dat!

.. Lees meer

De oceaan: een historisch verdrag dat de volle zee beschermt

Vorige zaterdag is er in New York een historisch verdrag afgesloten over de bescherming van de volle zee. Het doel van dit verdrag? Het grote en mooie leven in onze oceaan beschermen en activiteiten die schadelijk zijn voor onze blauwe planeet zoveel mogelijk verminderen. 

.. Lees meer

Paddenoverzet

Elk jaar gaan de padden en kikkers na hun winterslaap op zoek naar een plek om zich voor te planten. Dit gaat niet altijd zonder problemen. Ontdek wat jij kan doen. 

.. Lees meer

Ernstig bedreigde vogelsoort neemt hoge vlucht in Cambodja

Goed nieuws uit Cambodja! De witschouderibis (Pseudibis davisoni) – de meest bedreigde watervogel in Zuidoost-Azië – is bezig aan een opmars... Lees meer

De Afrikaanse bosolifant: een belangrijke bondgenoot in de strijd tegen de klimaatverandering!

Je hebt het waarschijnlijk al gehoord maar olifanten zijn heel slimme dieren! Ze hebben een ongelooflijk geheugen en spelen een belangrijke rol in hun leefomgeving... Lees meer

6 superhelden uit de dierenwereld

Wij mensen denken soms dat we de coolste zijn in héél het dierenrijk! Maar waarom denken we dat? Hier is een lijstje van dieren die toch net een tikkeltje cooler zijn dan mensen.

.. Lees meer

Gespot: Bouviers rode franjeaap in de Republiek Congo

Een team van WWF maakte nieuwe beelden van een groep Bouviers rode franjeapenEn dat is prachtig nieuws, want tot 2015 dachten we dat deze apensoort uitgestorven was. 

.. Lees meer

De Noordzee: ecosysteem en biodiversiteit

Eind 2022 werd een nieuwe wet ter bescherming van de Noordzee goedgekeurd! Dit is geweldig nieuws voor de biodiversiteit... Lees meer

COP15: STOP het natuurverlies in de wereld

Wat betekent dit? Deze overeenkomst verbindt de wereld ertoe het verlies aan biodiversiteit tegen 2030 een halt toe te roepen en om te keren... Lees meer

Living Planet Report 2022

Om de twee jaar doet WWF een wetenschappelijk onderzoek naar de staat van de biodiversiteit in de wereld. Daaruit komt een uitgebreid en gedetailleerd rapport voort... Lees meer

De otter komt voor in de Semois

Hoera, goed nieuws voor de biodiversiteit! De otter komt voor in de Semoisvallei! Dat blijkt uit een DNA-onderzoek van het water in deze regio. 

.. Lees meer

De populatie wilde tijgers in Nepal is verdubbeld

Jippie, goed nieuws voor alle wilde tijgerliefhebbers, hun populatie is verdubbeld in Nepal!

.. Lees meer

Maak een tekening om de bossen te beschermen!

WWF roept alle kinderen op om een tekening te maken over bossen en onze grote vrienden, de bomen. In september wordt er gestemd op een hele belangrijke, Europese wet om de bossen te beschermen. WWF wil zeker zijn dat de leden van het Europese Parlement ook luisteren naar jullie, de toekomstige generaties!

.. Lees meer

Waarom is het eten van lokale en seizoensgebonden groenten en fruit belangrijk?

Lokaal en seizoensgebonden eten helpt het milieu te beschermen! Daarom is het belangrijk om voor bepaalde groenten en fruit te kiezen op het juiste moment. 

.. Lees meer

Gespot: Nieuwe tijgerwelpjes!

08/06/2022 – Op een cameraval in beschermd natuurgebied werden twee jonge tijgerwelpjes vastgelegd. Goed nieuws voor WWF die al bijna 20 jaar de tijger beschermd in Thailand. De tijger wordt niet alleen bedreigd door stroperij, maar ook door het stropen van zijn prooien en doordat zijn leefgebied steeds kleiner wordt door ontbossing.

.. Lees meer

IPCC-RAPPORT

6/04/2022 - IPCC’, zegt dit woord jou iets? Als je onlangs naar de radio hebt geluisterd of naar het nieuws hebt gekeken, heb je waarschijnlijk gehoord dat het laatste IPCC-rapport zeer alarmerend is... Maar wat betekent dat?   

.. Lees meer

World Wetland Day

02/02/2022 - Op 2 februari is het World Wetland Day, of in het Nederlands: werelddag voor waterrijke gebieden! Dit jaar wordt de aandacht vooral gericht op de nood aan actie om watergebieden te beschermen en herstellen, want 9 op de 10 watergebieden zijn erop achteruit gegaan... Tijd voor actie dus!  

.. Lees meer

De eerste echte duizendpoot is ontdekt!

Wetenschappers in Australië hebben nu een échte duizendpoot ontdekt, 60 meter onder de grond! Het diertje kreeg de naam Eumillipes persephone naar de naam van de Griekse godin van de..... Lees meer

31 kleine beertjes gered in Roemenië!

14/01/22 - Al enkele jaren helpt WWF België een uniek weeshuis in Roemenië. Het is geen plaats voor kinderen zonder ouders, maar voor beren zonder ouders! In het weeshuis worden berenwelpjes opgevangen, verzorgd en gevoederd tot ze weer vrijgelaten kunnen worden in het wild. In 2021 zijn er maar liefst 31 welpjes gered, dat is het meeste ooit sinds de opening van het centrum!

.. Lees meer

Goed nieuws voor het Great Barrier Reef

04/01/2021 - We beginnen het jaar met goed nieuws! We nemen je mee naar het Great Barrier Reef op Heron Island in Australië. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het is zo groot dat je het zelfs vanaf de maan kunt zien!

.. Lees meer

Olifanten zonder tanden

20/12/2021 - Stroperij is een groot probleem voor olifanten: ze worden gedood voor hun slagtanden, want deze zijn van ivoor en kunnen veel centen opbrengen. Maar de natuur komt razendsnel met oplossingen. In het Afrikaanse land Mozambique hebben olifanten steeds vaker geen slagtanden meer. Hoe komt dat en is dit een goede zaak?

.. Lees meer

Leeuwencrisis

09/12/21 - Het gaat niet goed met de leeuwen... Sinds de film ‘de Leeuwenkoning’ uitkwam in 1994, zijn bijna de helft van de leeuwen in het wild verdwenen. Het is zelfs zo erg, dat aan dit tempo leeuwen uitgestorven zullen zijn tegen 2050. Daarom voert WWF actie deze winter!

.. Lees meer

Doorbraak tegen ontbossing!

23/11/21 - Ontbossing is een groot probleem voor de natuur en de dieren die er leven. Daarom onderneemt WWF actie om dit tegen te gaan. Op 17 november is er een grote stap genomen in Europa. Daar zijn wij heel erg blij mee, dus delen we graag het nieuws met jullie!

.. Lees meer

Van het Zwin naar de Sahel

18/10/21 - Eén van de ooievaars die vorige lente in het Zwin geboren is, Murshid, heeft de volledige Saharawoestijn overgestoken! Dat is heel speciaal, want de Sahara overvliegen is een tocht vol gevaren die nog geen enkele ooievaar uit het Zwin gedaan heeft sinds het begin van het zenderproject in 2019.

.. Lees meer

Werelddierendag!

04/10/21 - Vandaag is het werelddierendag en voor de Rangerclub is dit natuurijk een erg belangrijke dag! Veel mensen denken op werelddierendag meteen aan iconische dieren zoals tijgers en panda’s, maar vandaag zetten wij graag Europese dieren in de kijker, want ook Europa heeft een bijzondere diversiteit aan dieren. Het is daarom erg belangrijk dat we de natuur en de wilde dieren bij ons ook beschermen!

.. Lees meer

We weten meer over de spotlijster!

27/09/2021 - Heb je wel eens gehoord van de spotlijster? Dit vogeltje komt voor in de Verenigde Staten, Mexico en op sommige Caribische eilanden. Wat maakt het diertje zo speciaal? Hij is in staat geluiden te maken die helemaal niet natuurlijk lijken voor vogels: sirenes van ambulances, autoalarmen en andere geluiden... Hij kan ook het gezang van andere vogels bijna perfect nabootsen! Gek, vind je niet?   

.. Lees meer

In vuur en vlam

09/09/2021 - Terwijl delen van België onder water stonden, woedden er hevige bosbranden in andere delen van de wereld. Griekenland, Italië, Turkije, Rusland, de Verenigde Staten, allemaal zagen ze enorme oppervlaktes land verdwijnen in de vlammenzee. Dit is zonder twijfel een grote natuurramp, maar gelukkig bedenkt de natuur oplossingen en steekt ook WWF een handje toe!

.. Lees meer

Nacht van de Vleermuis

24/08/2021 - Heb je het al gehoord? 28 augustus is de Europese Nacht van de Vleermuis! Weet jij wat dat betekentDuizenden mensen gaan die nacht op zoek naar de kleine, vliegende zoogdiertjes. Heb jij ook zin om op vleermuisontdekkingstocht te gaan? 

.. Lees meer

Een vissenlift in Coo

12/08/2021 - Bij de waterval van Coo aan de rivier de Amblève is een lift gebouwd... voor vissen! De lift is er gekomen om de 15 meter hoogte van de waterval te overbruggen. Het is namelijk noodzakelijk voor veel vissen om stroomopwaarts te geraken, want in die wateren leggen ze hun eitjes.

 

.. Lees meer

Welpjes in Wallonië!

26/07/2021 - Voor het eerst in 200 jaar zijn er opnieuw wolven geboren in de Hoge Venen! In Vlaanderen is de wolf al enkele jaren terug, maar nu is er ook een familie in Wallonië. 

.. Lees meer

Dubbel zoveel riviersternen

28/04/2021 - De rivierstern is een zeldzame zeevogel die leeft in Azië. WWF helpt in Cambodia om deze diersoort te beschermen. Met succes: dit jaar telden we dubbel zoveel vogels dan vijf jaar geleden. Hiep hiep hoera!

.. Lees meer

Afrikaanse olifant bedreigd

14/04/2021 - Slecht nieuws! Er zijn steeds minder Afrikaanse olifanten. Daarom besliste de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN) om de twee types Afrikaanse olifanten in een ‘meer bedreigde groep’ te plaatsen. De bosolifant is nu ernstig bedreigd en de savanneolifant bedreigd. 

.. Lees meer

Nieuwe soort dwergmaki

01/03/2021 - In het zuiden van Madagaskar is een nieuwe soort dwergmaki ontdekt. Dat is heel goed nieuws, want dwergmaki’s zijn de meest bedreigde zoogdieren ter wereld! Dit nieuwe halfaapje kreeg de naam ‘Groves dwergmaki’.

.. Lees meer

Gele pinguïn ontdekt

24/02/2021 - Het is geen grap, deze gele pinguïn bestaat echt! Een Belgische natuurfotograaf Yves Adams maakte prachtige foto’s van dit zeldzame dier. Wondermooi!

.. Lees meer

Bos 14 keer België verdwenen !

27/01/2021 - Een rapport van WWF vertelt ons dat méér dan 43 miljoen hectare bos verdween tussen 2004 en 2017. Dat is hetzelfde als een bos zo groot als 14 keer ons land, en dus echt wel héél erg veel! 

.. Lees meer

Oudste tropische vis ooit

13/01/2021 - Wetenschappers onderzochten de leeftijd van tropische vissen voor de kust van Australië. Ze ontdekten een vis van 81 jaar oud! Deze bejaarde vis is de oudste tropische vis ooit.

.. Lees meer

Doe mee met de Rangerclub Challenge!

17/12/20 - WWF lanceert in de kerstvakantie een challenge voor alle kinderen. Ben jij een echte natuurbeschermer? Doe dan zeker mee! Rebecca en Leen van de WWF-Rangerclub tonen in deze video wat jij kan doen om in actie te komen.

.. Lees meer

Drones helpen koala’s

9/12/2020 - Een jaar geleden waren er heel hevige bosbranden in Australië. 7 miljard bomen zijn verbrand en 3 miljard dieren zijn gedood of gevlucht. WWF gebruikt nu drones om boomzaden te planten. Zo kan er snel terug bomen voor de koala’s groeien!

.. Lees meer

Stropers doden tijger

25/11/20 - Vorig jaar werd de jonge tijger Pavlik in het oosten van Rusland terug vrijgelaten in het wild. Enkele maanden geleden werd dit dier dood teruggevonden… De tijger is gedood door stropers. Echt heel triest nieuws!

.. Lees meer

Hoop voor de zwarte neushoorn

11/11/2020 - Het gaat niet zo goed met de zwarte neushoorn. Stropers brengen de dieren in gevaar. Daarom kregen ze een nieuwe thuis in het Afrikaanse land Malawi. De zwarte neushoorns wonen nu in natuurparken waar bewakers hen beschermen.

.. Lees meer

Bidsprinkhaan in Limburg

28/10/20 - Hoera! Er zijn bidsprinkhanen gevonden in Limburg. De Europese bidsprinkhaan is een zeldzaam insect in ons land. Helemaal in het zuiden van België leeft al lang een groep bidsprinkhanen, maar nu dus ook in Limburg.

.. Lees meer

Jonge wolf doodgereden

10/10/20 - In Limburg is een jonge wolf doodgereden! Waarschijnlijk gaat het om een jong van Noëlla en August. Dus één van de vier bosland Daltons. Mensen van het natuurhulpcentrum Oudsbergen onderzoeken nu het dier. Wat een triest nieuws!

.. Lees meer

Kruisspin sterft uit

07/10/2020 - Het gaat heel slecht met de kruisspin! Niet zo lang geleden zag je in de herfst veel kruisspinnen in bijna elke tuin. Het was een doodgewone soort. Nu sterft hij langzaam uit… Lees hier hoe dat precies komt!

.. Lees meer

Groepen wilde dieren worden kleiner

21/9/2020 - Wereldwijd is de grootte van de groepen wilde dieren gemiddeld 68% kleiner dan 50 jaar geleden. Dat kan je lezen in het Living Planet Rapport, dat WWF samen met experts en andere organisaties elke twee jaar uitgeeft.Ontdek hier de kinderversie van het rapport!

.. Lees meer

Koala terug thuis

16/09/2020 - Begin dit jaar waren er vreselijke bosbranden in Australië. Meer dan drie miljard dieren werden gedood of moesten op de vlucht. Een ramp! Maar er is ook goed nieuws. Sommige gewonde dieren, zoals de koala Maryanne, mogen nu terug naar huis!

.. Lees meer

Lynx in België

04/09/2020 - Hoera! Een wildcamera maakte voor het eerst een foto van een Lynx in België. Deze grote kat is sinds 200 jaar verdwenen uit ons land. Nu is er een duidelijk bewijs: de lynx leeft in de Ardennen, langs de Semois. Fantastisch!

.. Lees meer

Klimaat bedreigt vogelbekdier

16/08/2020 - Het vogelbekdier is een heel bijzondere diersoort die alleen in Australië en Tasmanië leeft. Hij is bijna bedreigd volgens de Internationale Unie voor de bescherming van de natuur. Maar wetenschappers vrezen dat door de klimaatverandering er steeds minder dieren zullen zijn...

.. Lees meer

Wereld Olifantendag

12/08/2020 - Het is vandaag Wereld Olifantendag! We vragen aandacht voor deze bedreigde diersoort. Om deze speciale dag te vieren delen we een grappige video van jonge olifanten die leren lopen. Lachen geblazen!

.. Lees meer

Meer zwarte neushoorns

10/08/2020 - Goed nieuws : tussen 2012 en 2018 zijn er steeds meer zwarte neushoorns in het wild! De diersoort is nog altijd bedreigd maar het toont dat het helpt om hem te beschermen! Met de witte neushoorns gaat het minder goed…

.. Lees meer

Meer diersoorten bedreigd

22/07/2020 - Bijna een derde van alle soorten maki’s of lemuren is ernstig bedreigd! Ook de noordkaper, een soort walvis, en de Europese hamster zijn bijna uitgestorven. Dat staat in een rapport van de internationale Unie voor de bescherming van de natuur (IUCN).

.. Lees meer

Twee soorten rode panda’s!

09/07/2020 - Wetenschappers ontdekten dat er niet één soort rode panda bestaat, maar twee! Eén soort leeft in de Himalayaregio en heeft meer wit in het gezicht. Zijn vacht is minder fel rood van kleur. De andere soort leeft in China. 

.. Lees meer

Groene sneeuw op Antarctica

23/06/2020 - Op het Antarctisch schiereiland groeien steeds meer sneeuwalgen. Daardoor kleurt de sneeuw felgroen. Zelfs vanuit de ruimte kan je de algen zien. Een vreemd gezicht! Maar zijn de algen goed nieuws of juist slecht? Lees er hier meer over!

.. Lees meer

Meer vogels in groter Zwin

10/6/2020 - Het Zwin Natuur Park is een natuurgebied in Knokke met heel wat bijzondere vogels en planten. Vorig jaar werd het natuurgebied bijna 120 hectare groter. Nu zien we al resultaat: je kan heel wat bijzondere vogels, zoals de zeldzame dwergstern, zien in het gebied. Topnatuur in België!

.. Lees meer

Betogen vanuit je kot!

22/05/2020 - Ook vanuit je kot kan je jouw mening laten horen en in actie komen voor een betere wereld. Veel mensen vonden leuke manieren om dat te doen. Een betoging met Playmobil of een leuke tekening. De acties waren vaak heel grappig! Ontdek hier enkele ideeën.

.. Lees meer

Dag van de Noordzee

15/05/2020 - Vandaag, op 15 mei, vieren we de Dag van de Noordzee. WWF vraagt aandacht voor de alle dieren en planten die leven in de Noordzee. Het is belangrijk om dit mooie gebied te beschermen. Ook jij kan helpen!

 

.. Lees meer

Nieuwe wolven in Wallonië!

12/5/2020 - Sinds januari 2020 werden vier nieuwe wolven gespot in Wallonië. Dat brengt het totaal op zes wolven! Misschien dat binnenkort een roedel ontstaat. België wordt een echt kruispunt te worden voor wolven in Europa. En… er is ook goed nieuws van Wolvin Noëlla in Limburg!

.. Lees meer

Ramp in de Schelde

4/5/20 - Begin april brak in Frankrijk aan de Schelde een dijk en spoelde uit een fabriek een gigantische hoop pulp van suikerbieten in de schelde… Daardoor verdween plots de zuurstof in het water en stierven alle vissen. Een ramp! In Vlaanderen kwam een reddingsactie.

.. Lees meer

Wereld Tonijn Dag

02/05/2020 - Op 2 mei is het de wereld tonijn dag. Mensen over de hele wereld eten graag tonijn. Maar door de klimaatopwarming en overbevissing zijn veel soorten tonijn bedreigd. Vandaag vragen we extra aandacht voor deze bijzondere roofvis!

 

.. Lees meer

Geen dam in Cambodja

29/4/2020 - De regering in Cambodja gaat geen dam bouwen op de Mekong-rivier! Dat is supergoed nieuws voor de alle dieren en mensen die er leven, zoals de Irrawaddydolfijn. WWF is heel blij met deze beslissing!

 

.. Lees meer

Dag van de aarde

22/04/2020 - Vandaag is in het de Internationale Dag van de Aarde. Een speciale dag waarop we onze mooie planeet vieren en alles wat ze ons geeft! Dit jaar is het de 50e keer dat we de Dag van de aarde vieren.

 

.. Lees meer

Bever in Brugge

8/4/2020 - In het centrum van de stad Brugge zag iemand een bever zwemmen. Het gaat om de eerste bever in de provincie West-Vlaanderen, sinds meer dan 150 jaar. Heel bijzonder! In elke provincie in ons land leven er nu bevers. Bekijk hier het filmpje!

.. Lees meer

Leukste dierenmoppen

1/4/2020 - Het is vandaag… 1 april! Geen grapje of mopje is teveel. Want lachen is gezond, zeker in deze tijden. Om deze vrolijke feestdag te vieren geven we jullie graag onze leukste dierenmoppen en raadsels. 

.. Lees meer

Nieuw soort vlokreeftje

25/03/2020 - In de Marianentrog, de diepste plaats van de oceaan, is een nieuw soort vlokreeftje ontdekt. In het lichaam vonden wetenschappers een stukje plastic. En dat 7000 meter diep in de oceaan! 

.. Lees meer

Meer otters in België

18/03/2020 – Er leven meer otters in België! De otter was 10 jaar geleden bijna helemaal verdwenen in ons land, maar nu hebben ze hem opnieuw gespot langs de Schelde.

.. Lees meer

Wandelende haaien ontdekt!

04/03/2020 - Voor de kust van de Noord-Australië en het eiland Nieuw-Guinea ontdekten wetenschappers vier nieuwe soorten haaien. Het zijn haaien die kunnen ‘wandelen’ op de zeebodem. Echt speciaal! 

.. Lees meer

18,3°C op Antarctica

18/02/2020 - Normaal is het superkoud op Antarctica, maar in een weerstation is de hoogste temperatuur ooit op de zuidpool gemeten: 18,3°C. Dat is warm… en heel slecht nieuws voor de planeet!

.. Lees meer

Steeds meer berggorilla’s

12/02/2020 - In een beschermd bosreservaat in Oeganda en de Democratische Republiek Congo telden onderzoekteams 459 berggorilla’s. Dat is het grootste aantal gorilla’s ooit op die plaats!

.. Lees meer

100 kilogram afval in maag van potvis

28/01/2020 - In Schotland spoelde er een potvis aan met 100 kilogram afval in zijn maag. Dat is echt héél veel! Ze vonden touw, vissersnetten, buizen en meer. Arme potvis! 

.. Lees meer

Nieuwe dinosoort ontdekt

22/01/2020 - In Japan is een nieuwe dinosaurussoort ontdekt. Eerst vonden onderzoekers een deel van de staart, en nu is het hele skelet opgegraven. Het is de grootste dino die ooit in Japan is gevonden!

.. Lees meer

Grote bosbranden in Australië

08/01/2020 - In Australië zijn er al weken hevige bosbranden! In totaal is een stuk zo groot als bijna drie keer België afgebrand. Miljoenen dieren zijn al omgekomen in de bosbranden en het vuur lijkt niet te stoppen… Een grote ramp!

.. Lees meer

Superjaar voor de biodiversiteit

Welkom 2020! De WWF-Rangerclub wenst jou een fantastisch jaar toe. 2020 is ook superbelangrijk voor de biodiversiteit wereldwijd. We noemen het ‘superjaar 2020’. Weet jij waarom?

.. Lees meer

Irrawaddydolfijn geboren

26/12/2019 - Goed nieuws uit Cambodia! Er is een pasgeboren Irrawaddydolfijn gespot. Het is het elfde kalfje van dit jaar! Daar is WWF heel blij mee want deze dolfijnensoort is een bedreigde diersoort.

.. Lees meer

Plastic keutels in Antwerpen

04/12/2019 - Langs de Schelde in Antwerpen telden vrijwilligers tienduizenden plastic keutels (kleine plastic bolletjes of pellets die dienen om plastic spullen te maken). De keutels zijn gevaarlijk voor veel dieren!

.. Lees meer

Nieuwe website klimaat!

18/12/2019 - Het WWF lanceerde een gloednieuwe website aangepast voor kinderen tussen 10 en 14 jaar! Hij staat vol informatie, quizzen, experimenten en video’s! Ga snel op onderzoek!

 

.. Lees meer

Zimbabwe wil olifanten verhuizen

20/11/2019 - In het Afrikaanse land Zimbabwe is er een zeer grote droogte. Daardoor stierven al meer dan 100 olifanten. Om de dieren te redden wil Zimbabwe honderden olifanten verhuizen!

.. Lees meer

Grote olieramp in Brazilië

07/11/2019 - In augustus is een grote olievlek ontdekt in de Atlantische oceaan. Nu spoelt de vieze olie aan op de kust van Brazilië: meer dan 2.200 km kust is vervuild. Een grote ramp voor duizenden zeedieren en planten!

.. Lees meer

Kleine zebra met stippen

31/10/2019 - In het natuurreservaat Masai Mara in het Afrikaanse land Kenia is een bijzonder zebraveulen ontdekt. Het jonge dier heeft stippen in plaats van strepen. Lees hier hoe dat komt!

.. Lees meer

Opnieuw 3000 tijgers in India

16/10/2019 - Goed nieuws! Er zijn nu ongeveer 3000 tijgers in India. Dat zijn er ongeveer 700 meer dan vier jaar geleden. Daarmee is India het land waar de meeste tijgers ter wereld in het wild leven!

.. Lees meer

Vandaag is het... WERELDDIERENDAG!

04/10/2019 - Vandaag is het werelddierendag, dé feestdag van alle dieren. Op deze dag vragen we over de hele wereld aandacht voor de rechten van de dieren. Wat is jouw lievelingsdier ?

.. Lees meer

Wolvin Naya is dood

01/10/2019 - Heel droevig nieuws! Het is nu zeker dat Wolvin Naya en haar welpen dood zijn. De natuurpolitie zegt dat ze opzettelijk gedood zijn. Lees er hier meer over.

.. Lees meer

Voskat, een nieuwe soort in Corsica

25/09/2019 – In Corsica, een eiland dicht bij Frankrijk, is een nieuw soort kat ontdekt! Het gaat om een soort wilde kat met een rossige vacht die in de bergen leeft. Ontdek snel hoe hij eruit ziet!

.. Lees meer

Kwal zo groot als een mens

11/09/2019 - Voor de kust van Engeland zag een duikster een gigantische bloemkoolkwal. Het dier was zo groot als haar. Een bijzondere ontmoeting!

.. Lees meer

Brand in Amazonewoud

27/08/2019 - Het Amazonewoud, het grootste regenwoud op aarde, staat in brand! Al bijna een maand lang zijn er op verschillende plaatsen grote branden. Lees er hier meer over.

.. Lees meer

Mini zeepaardje ontdekt

13/08/2019 - Voor de kust van Japan is een nieuw zeepaardje ontdekt. Het diertjes is zo klein als een rijstkorrel en heeft prachtige kleuren. Wat een schoonheid!

.. Lees meer

Panda tweeling geboren

09/08/2019 - In het dierenpark Pairi Daiza zijn gisteren twee reuzenpanda’s geboren: een tweeling! Dat is goed nieuws voor deze bedreigde diersoort.

.. Lees meer

WWF-Rangers voeren actie!

11/07/2019 - Zeventig WWF-Rangers hielden op 11 juli een actie tegen plastic op het strand van Cadzand in Nederland! Bekijk hier de reportage!

.. Lees meer

Vierde wolf in België

17/07/2019 -De wolf is terug! Na een koppel wolven in Limburg en één in natuurgebied de Hoge Venen, is in de provincie Luxemburg een nieuwe wolf gespot. Er is zelf een filmpje van gemaakt!

.. Lees meer

Hoeveel plastic eet jij?

03/07/2019 - Elke week eet een mens ongeveer 5 gram plastic. Dat is evenveel als het gewicht van een bankkaart! Dat nieuws komt uit een nieuwe studie van WWF over plastic. 

.. Lees meer

Wilde hamsters vrijgelaten in België

19/06/2019 - In Tongeren in Limburg zijn 26 wilde hamsters uitgezet in de natuur. Hopen maar dat dit deze bedreigde diersoort in België kan helpen. Wij duimen!

.. Lees meer

Laatste mannetje Sumatraanse neushoorn...

06/06/2019 - Het laatste mannetje van de Sumatraanse neushoorn in Maleisië is gestorven. Dat is héél triest nieuws voor deze bedreigde diersoort! 

.. Lees meer

Zeebaars sterft door plastic

17/05/2019 - Op het strand van Zeebrugge spoelde een dode zeebaars aan. De vis stierf door een groot stuk plastic in zijn maag. 

.. Lees meer

Verwen je mama én de natuur!

09/05/2019 - Onze aarde, dat is eigenlijk de moeder van iedereen. Daarom kan je beter voor moederdag cadeautjes kopen die slecht zijn voor het milieu. We geven jou hier graag enkele ideetjes.

.. Lees meer

Nieuwe kikkersoorten ontdekt

24/04/2019 - Op het eiland Madagaskar in Afrika zijn drie nieuwe soorten kikkers ontdekt! De kleinste soort is zo klein als een rijstkorrel. Lees er hier meer over.

.. Lees meer

Leeuw redt andere leeuw

03/04/2019 - De leeuw is de koning van de dieren, maar hij is zelf soms ook in gevaar! Twintig hongerige hyena’s omsingelen een eenzame leeuw … Gelukkig komt een andere leeuw helpen. Bekijk de video!

.. Lees meer

Verdwaalde narwal

20/03/2019 - In Canada heeft een eenzame narwal vrienden gevonden: een groep witte beloega’s! Van de ontmoeting is een bijzonder filmpje gemaakt. Bekijk het hier!

.. Lees meer

Valentijn - Liefde bij dieren

14/02 – Vandaag is het Valentijn, het feest van de liefde! Ook bij dieren hangt er soms liefde in de lucht! Ontdek er alles over in het nieuwe dossier ‘Liefde bij dieren’!

.. Lees meer

Elias vlogt over okapi's!

6/02/2019 - Super! Elias van de Jeugdfilm Binti vlogt voor de Rangerclub. Kijk naar de vlog op ons youtube kanaal en kom alles te weten over de okapi! Maak bovendien kans op een gratis duoticket voor de film.

.. Lees meer

Goed ijsberennieuws!

31/01/2019 - De ijsbeer is een bedreigde diersoort. Door het smelten van het ijs op de noordpool vinden ijsberen moeilijker eten. Maar er is ook goed ijsberennieuws! 

.. Lees meer

Zotte natuurfoto’s!

16/01/2019 - Joepie, de winnaars van de wedstrijd ‘Natuurfotograaf van het jaar 2018’ zijn bekend! Wat een mooie foto’s van wilde dieren, waw. Ontdek ze hier!

.. Lees meer

157 nieuwe soorten ontdekt!

03/01/2019 - In het Mekong-stroomgebied vonden wetenschappers in 2017 wel 157 nieuwe dier- en plantensoorten. Ze ontdekten de gekste dieren: Ontdek hier hoe ze eruit zien!

.. Lees meer

Hoop voor de gorilla

12/12/2018 - Op de rode lijst van het IUCN staat de berggorilla nu bij bedreigde diersoorten in plaats van bij kritisch bedreigde diersoorten. Dit wil zeggen dat er iets meer wilde berggorilla's zijn. Super!

.. Lees meer

Orang-oetans naar Jungleschool

28/11/2018 - In Sumatra, een eiland in Indonesië, bestaat er een echte jungleschool voor orang-oetans. Jonge dieren die vroeger als huisdier bij mensen leefden, leren er hoe ze in het wild moeten overleven.

.. Lees meer

Diersoorten sterven snel uit

14/11/2018 - In Oktober bracht WWF het ‘Levende Planeet Rapport’ uit. In dit rapport ontdekten de wetenschappers van WWF dat de wilde dieren met 60% zijn verminderd op 40 jaar tijd. Dat is veel sneller dan ooit tevoren! 

.. Lees meer

Veel minder Koningspinguïns

31/10/2018 - Op een pinguïneiland In de Stille woonden vroeger meer dan twee miljoen koningspinguïns. Wetenschappers maakten onlangs nieuwe beelden van het eiland en ontdekten dat… bijna alle pinguïns verdwenen zijn! 

.. Lees meer

Dag van de Trekvogel

13/10/2018 - Heel wat vogels vliegen na de zomer naar de andere kant van de wereld! Op 13 oktober vieren deze vliegende helden tijdens de Dag van de Trekvogel. Het zijn helden!

.. Lees meer

Vandaag is het.. Dierendag!

04/10/2018 - Vandaag is het werelddierendag, dé feestdag van alle dieren. Op deze dag vragen we over de hele wereld aandacht voor de rechten van de dieren. Wat is jouw lievelingsdier ?

.. Lees meer

Dierenbrug in Zoniënwoud

26/09/2018 - In het Zoniënwoud in Brussel is de eerste dierenbrug of ‘Ecoduct’ klaar. Door de brug kunnen de dieren van het bos veilig de autostrade oversteken. Wat een geweldig nieuws!

.. Lees meer

Grote schoonmaak oceaan

08/09/2018 - Op 8 september is de eerste ‘plasticvanger’ naar de Stille oceaan vertrokken! Een superidee van de vierentwintigjarige Boyan Slat om de plastic soep in de oceaan op te ruimen. 

.. Lees meer

Tijgerwelpen in het wild

05/09/2018 - Op het eiland Sumatra in Indonesië zijn vier tijgerwelpen geboren. Een cameraval maakte bijzondere beelden van enkele Sumatraanse tijgers in het wild. Kijk zelf maar! 

.. Lees meer

Tweede wolf in Bosland

24/08/2018 - Naast de wolvin Naya, leeft sinds enkele weken een tweede wolf in Bosland in Limburg. De wolf is een mannetje en heeft de naam August. Naya en August hebben elkaar al ontmoet. Lees hier meer!

.. Lees meer

Nieuw soort haai in Mexico

22/08/18 - In de golf van Mexico is een nieuw soort haai ontdekt. De haai heeft grote blauwe ogen en leeft diep in de oceaan. Zijn wetenschappelijke naam is ‘Squalus clarkae’.

.. Lees meer

Meer gorilla’s in het wild!

07/08/2018 - Wetenschappers telden dit jaar in het Virungagebergte 604 berggorilla’s, in 2010 waren dat er maar 480. Er zijn dus steeds meer in het wild!

.. Lees meer

Wilde dieren in Ecuador

24/07/2018 - Diep in het Amazonewoud in Ecuador hingen de Kichwa-indianen cameravallen op om foto's te maken van dieren. Het resultaat is ongelooflijk! Kijk maar naar het filmpje!

.. Lees meer

WWF-Rangers voeren actie!

12/07/2018 - Tachtig WWF-Rangers vroegen aandacht voor de bedreigde dieren in Cadzand! Verkleed in tijgers, gorilla’s, olifanten,… brulden ze het uit! Wat een beestenbende!

.. Lees meer

Drollen nijlpaard doodt vissen

04/07/2018– In de Mara-rivier in het Afrikaanse land Kenia leeft een grote kudde van ongeveer 4000 nijlpaarden. Wetenschappers ontdekten dat de drollen van de nijlpaarden soms vissen doodt.

.. Lees meer

Hoop voor de Irrawaddydolfijn

20/06/2018 - Er zijn steeds meer Irrawaddydolfijnen in de Mekongrivier in Cambodja. Wetenschappers telden 92 dolfijnen, dat is 12 meer dan het jaar ervoor. Dat is goed nieuws!

.. Lees meer

WWF-Rangers ringen ooievaars

9/06/2018 - In het Zwin Natuur Park in Knokke hebben ze de ooievaarsjongen geringd. WWF-rangers Aldo en Lilou mochten mee in de hoogtewerker om te kijken hoe dat ringen gebeurt.

.. Lees meer

Het is Wereld Oceaan Dag

8/6/2018 - Vandaag is het de Wereld Oceaan Dag. Een speciale dag waarop de oceaan vieren en oproepen om dit bijzondere habitat beschermen. Lees hier hoe jij kan helpen!

.. Lees meer

Zeldzaamste vis minder zeldzaam

23/05/2018 - In Tasmanië ontdekten duikers een nieuwe groep van een heel zeldzame soort voelsprietvis! In plaats van 20 tot 40, weten we nu dat er 40 tot 80 vissen van deze soort bestaan.

.. Lees meer

Korhoenexpeditie in België

09/05/2018 - In april zijn 18 korhoenen uit Zweden naar het natuurgebied de Hoge Venen in België gebracht. Zo helpt WWF deze bedreigde diersoort in ons land.

.. Lees meer

Neushoornsoort uitgestorven

25/04/2018 - In Kenia in Afrika is het laatste mannetje van de noordelijke witte neushoorn gestorven. Nu zijn er alleen maar twee vrouwtjes van deze soort… De soort sterft binnenkort uit. !

.. Lees meer

Nieuw sanctuarium reuzenpanda

11/04/2018 – China heeft een groot sanctuarium gemaakt voor de reuzenpanda. Het gebied is zo groot als België en verbindt verschillende Chinese provincies waar de reuzenpanda nog leeft.

.. Lees meer

Bedrijf verkoopt plastic soep

01/04/2018 - In het water van de zeeën drijven veel stukjes plastic. Een bedrijf heeft een oplossing gevonden voor dit probleem. Het gaat het plastic zeven uit het water en… er soep van maken!

.. Lees meer

Doe de lichten uit op Earth Hour

24/03/2018 – Vandaag is het ‘Earth Hour’! In de hele wereld doen miljoenen mensentussen 20u30 en 21u30 het licht uit en laten ze weten dat ze strijden tegen klimaatopwarming. Doe jij mee?

.. Lees meer

Wolf doodgereden in Limburg

14/03 - Een auto heeft vorig weekend een wolf aangereden in Limburg! Het gaat niet om de wolvin Naya, maar om een jonge mannetjeswolf. Wat triest dat het drukke verkeer slachtoffers maakt!

.. Lees meer

De ijsbeer in gevaar!

26/02/2018 - Het gaat niet goed met de ijsbeer. Door de opwarming van de aarde is er steeds minder ijs op de noordpool en heeft de ijsbeer te weinig plaats om te wonen. Hoog tijd voor actie!

.. Lees meer

Door de ogen van een walvis

24/02/2018 - Wetenschappers plaatsten een camera op en dwergvinvis. Kijk maar naar de video, echt ongelooflijk! Dankzij de video leren we veel over het gedrag van deze walvissen.

.. Lees meer

Perzisch luipaard vrijgelaten

21/02/2018 - In Rusland is een Perzisch luipaard vrijgelaten. Ze kreeg een speciale halsband aan. Zo kunnen wetenschappers dit zeldzame dier onderzoeken en beter beschermen.

.. Lees meer

Valentijn bij de dieren

14/02/2018 - Op 14 februari is het Valentijn, het feest van de liefde. Ook bij de dieren is er vaak ‘Liefde voor het leven’. Ken jij dieren dieren die heel hun leven samen blijven? Ontdek op op deze pagina welke!

.. Lees meer

Wolf in België gezien!

22/01/2018 - Je hebt het waarschijnlijk al gehoord: er is een wolf gezien in België. Of beter een wolvin! Haar naam is Naya. Ken jij het verschil tussen een wolf en een hond?

.. Lees meer

Heb je al gehoord van ZOOks?

21/01/2018 - Hou jij van tekenfilms? Binnenkort komt de film ‘ZOOks’ uit, een modern sprookje over mens en natuur. De WWF-Rangerclub is er helemaal wild van! Hopelijk jij ook.

.. Lees meer

Irrawaddydolfijnen geboren

17/01/2018 - In Cambodja zijn deze zomer twee kleine Irrawaddydolfijnen geboren. Joepie! Daar is WWF heel blij mee want deze dolfijnensoort is een bedreigde diersoort.

.. Lees meer

Kap oerbos moet stoppen

03/01/2018 - Als het land Polen niet onmiddellijk stopt met het kappen van bomen in het oerbos ‘Bialowieza’, moet het elke dag € 100.000 betalen. Dat besliste een Europese rechter.

.. Lees meer

Joepie vakantie!

20/12/17 - Joepie vakantie! Hiep hiep hoeraaaaa! Het is vakantie en dat maakt ons bij de WWF-Rangerclub heel erg blij. Zin om mee feest te bouwen met Radio Oorwoud?

.. Lees meer

Dag van de aap

14/12/2017 – Vandaag op 14 december is het de internationale Dag van de Aap! Op deze dag vragen we extra aandacht om deze bijzondere dieren te beschermen. 

.. Lees meer

Stropers opgepakt

06/12/2017 - In Kameroen in Afrika zijn drie stropers opgepakt door de politie. De mannen hadden heel veel tanden van olifanten, schubben van schubdieren en hoofden van een zeldzame papegaai.

.. Lees meer

Nieuwe nesten witkopalbatros

22/11/2017 - Het gaat niet zo goed met de witkopalbatros. Deze grote zeevogel leeft slechts op drie eilanden voor de kust van Australië en het aantal jongen neemt elk jaar af… Nu is er goed nieuws! 

.. Lees meer

Nieuwe soort orang-oetan !

09/11/2017 - Wetenschappers hebben in Indonesië een nieuwe soort mensaap ontdekt: de ‘Tapanuli orang-oetan’. Dat is heel bijzonder nieuws !

.. Lees meer

Dag van de Luiaard

20/10/2017 - Joehoew! Vandaag, op 20 oktober, is het de Internationale dag van de luiaard. Dat vieren we door net als een luiaard heel T…….R……A……A……G te bewegen. Doe je mee?

.. Lees meer

Pinguïn drama op de Zuidpool

16/10/2017 - Op het continent Antarctica zijn er dit jaar door de opwarming van de aarde maar 2 (!) kuikens grootgebracht van een groep van 18.000 Adeliepinguïns. 

.. Lees meer

Expo Apenstreken

In het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel loopt vanaf oktober een leuke tentoonstelling over apen. Breng een bezoekje en maak kans op een leuke prijs. 

.. Lees meer

Werelddierendag

04/10/2017 - Joepie! Vandaag is het werelddierendag, dé feestdag van alle dieren. Op deze dag vragen we over de hele wereld aandacht voor de rechten van de dieren. Wat doe jij vandaag speciaal voor de dieren?

.. Lees meer

Neushoorn krijgt jong in India

In het Manas Nationaal Park in India heeft de Indische neushoorn Jamuna een nieuw jong gekregen. Dat is heel goed nieuws want de moeder woont pas sinds 2010 in dit gebied.

.. Lees meer

Binnenkort terug tijgers in Kazachstan

In Kazachstan zijn momenteel alle tijgers uitgestorven. Dat verandert binnenkort want de overheid gaat samen met WWF opnieuw tijgers naar het land brengen. 

.. Lees meer

Bonobo geboren in Planckendael

Op woensdag 2 augustus is de bonobo Djanoa in het Dierenpark Planckendael in Mechelen bevallen van een klein bonobomeisje. 

.. Lees meer

Goed nieuws voor de reuzenpanda

De reuzenpanda is officieel niet langer bedreigd! De soort komt nu in de groep 'kwetsbare dieren' en heeft minder kans op uitsterven.

.. Lees meer

163 nieuwe soorten ontdekt!

Wetenschappers hebben in Zuidoost- Azië, in het gebied van de grote Mekong-rivier 163 nieuwe dier- en plantensoorten ontdekt!

.. Lees meer

Ontmoeting tussen een lynx en een wolf

Wat gebeurt er als een lynx en een wolf elkaar ontmoeten? Het klinkt bijna als het begin van een mopje maar het is echt gebeurd.

.. Lees meer