Wist je dat?
Alleen de mannetjes van de boomkikkers roepen, om vrouwtjes te lokken.
Een boomkikker houdt van luieren in de zon.
De bruine streep op de zijkant is bij elke boomkikker anders, net als onze vingerafdruk.
De Europese boomkikker is heel klein en knalgroen! Hij meet maar 3,50 tot 5 cm. Zijn kop is stomp en op de zijkant heeft hij een bruine streep. Die is bij elke boomkikker anders.
Boomkikkers hebben slanke poten en speciale hechtschijfjes op hun tenen. Daardoor blijven ze gemakkelijk plakken aan de bladeren en kunnen ze goed in bomen klimmen, net een soort zuignapjes.
Boomkikkers leven tussen de bladeren en takken van bomen. Overdag liggen ze lekker te luieren op een blad. Ze zijn echt meesters in camouflage! Als de avond valt, worden de kikkers wakker en trekken ze naar een poel in de buurt om te paren. De mannetjes roepen heel hard om een vrouwtje te lokken! Ké-ké-ké-ké-ké-ké-ké-ké. Luister hieronder naar het geluid!
Net als de andere kikkers kan je de boomkikker alleen zien in het voorjaar en de zomer. In de winter houdt hij een lange winterslaap tussen boomwortels of onder een stapel hout.
De boomkikker is zeldzaam in ons land. Hij leeft vooral in Vlaanderen, in de provincie Limburg. Ook in het Zwin Natuur Park leeft sinds enkele jaren een grote groep boomkikkers.
De WWF-Rangers gingen op zoek naar boomkikkers in het Zwin Natuur Park. Lees hieronder de reportage!