De Siamese krokodil kan tot 50 eieren in zijn nest leggen (in gevangenschap).
Net als haaien kunnen krokodillen hun tanden wel 50 keer in hun leven vervangen.
Een Siamese krokodil laat zien dat hij de leider is door zijn kaken heel hard op het wateroppervlak te klemmen of door met zijn kop op het water te slaan.
Het is een zoetwater krokodil met een brede snuit. Achter hun ogen hebben ze een boogvormig uitsteeksel dat een beetje lijkt op een boze wenkbrauw. De Siamese krokodil is olijfkleurig met donkergroene banden rond de staart. Hun buik is geelwit van kleur.
De Siamese krokodil kan tot 3.5 m groot worden.Dit is maar de helft van de grootte van de grootste krokodillensoort die bestaat, namelijk de zeekrokodil. De zeekrokodil kan wel 6.3 m groot kan worden. Zoals bij de meeste krokodillen zijn de mannetjes meestal groter dan de vrouwtjes.
Hoewel ze heel hard op elkaar lijken zijn er toch enkele verschillen. Een krokodil heeft meestal een V-vormige snuit terwijl een alligator een U-vormige snuit heeft. Bij een krokodil kan je ook tanden van de onderkaak zien terwijl die bij een alligator verstopt zijn door de bovenkaak. Als laatste zijn krokodillen meestal ook gewoon groter dan alligators.
De Siamese krokodil is ernstig bedreigd, dit komt omdat de mens de woonplaats van de Siamese krokodil steeds meer afpakt en gebruikt als landbouwgronden. Zo hebben ze geen plaats meer om te leven. Ze worden ook bedreigd door stropers die deze krokodillen doden voor hun huid of vangen voor krokodillenboerderijen. De krokodillen sterven soms ook doordat ze vast komen te zitten in visnetten.
Ze worden nu beschermd door hun leefgebied en broedplaats te monitoren en te bewaken tegen stropers en jagers zodat ze minder gedood of verhandeld kunnen worden. Er is nu ook een kweekprogramma dat probeert om Siamese krokodillen in gevangenschap terug uit te zetten in het wildmet de hulp van WWF.
Ook klimaatopwarming is een probleem voor de Siamese krokodil.De temperatuur bepaald of een eitje van een krokodil een vrouwtje of mannetje wordt. Hoe warmer hun broedplaats, des te meer kans op mannelijke krokodillen. Er is dus een kans dat er in de toekomst niet genoeg vrouwtjes meer zijn.